Deze Siciliaanse couscoussalade is mijn favoriet voor de zwoele zomeravonden. Heerlijk om mee naar het park te nemen en in het zonnetje van te proeven!

Dit recept is geschikt voor twee personen.

Ingrediënten

100 gram mediterrane couscous
6 gedroogde tomaatjes in olie
8 olijven, gehalveerd of in plakjes
100 gram gerookte kipfilet in reepjes
1 Roma tomaat
1 eetlepel kappertjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
Grof geraspte Parmezaanse kaas
1 gekookt eitje

Bereidingswijze

Fruit de ui samen met de knoflook en laat alles ongeveer een minuut doorbakken. Voeg 100 ml kokend water toe en roer de couscous erdoor.

Laat de couscous ongeveer een kwartier rusten en doe hem in een schaal. Voeg de tomaatjes, olijven, gerookte kipfilet, paprika en de kappertjes toe. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de couscous over twee borden en garneer met partjes tomaat, ei en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Italiaanse sferen proeven? Neem een kijkje tussen mijn adresjes in Italië.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Deze Siciliaanse couscoussalade is mijn favoriet voor de zwoele zomeravonden. Heerlijk om mee naar het park te nemen en in het zonnetje van te proeven!

Dit recept is geschikt voor twee personen.

Ingrediënten

100 gram mediterrane couscous
6 gedroogde tomaatjes in olie
8 olijven, gehalveerd of in plakjes
100 gram gerookte kipfilet in reepjes
1 Roma tomaat
1 eetlepel kappertjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
Grof geraspte Parmezaanse kaas
1 gekookt eitje

Bereidingswijze

Fruit de ui samen met de knoflook en laat alles ongeveer een minuut doorbakken. Voeg 100 ml kokend water toe en roer de couscous erdoor.

Laat de couscous ongeveer een kwartier rusten en doe hem in een schaal. Voeg de tomaatjes, olijven, gerookte kipfilet, paprika en de kappertjes toe. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de couscous over twee borden en garneer met partjes tomaat, ei en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Italiaanse sferen proeven? Neem een kijkje tussen mijn adresjes in Italië.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

25 december, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.